Prodati svi ponuđeni trezorski zapisi

Bez autora
Feb 28 2012

Na današnjoj aukciji trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine prodati su svi ponuđeni šestomjesečni trezorski zapisi nominalne vrijednosti 20 miliona KM. Pristiglo je 15 ponuda ukupne vrijednosti 36,69 miliona KM. Prihvaćeno je osam ponuda, što je bilo i dovoljno za prodaju planiranog iznosa emisije trezorskih zapisa koji dospijevaju na naplatu 28. augusta 2012. godine. Trezorski zapisi s rokom dospijeća za 182 dana, na današnjoj aukciji prodati su po godišnjoj kamatnoj stopi od 2,45 posto, što je za 0,14 postotnih bodova više nego na prošloj aukciji koja je održana u novembru 2011. godine. S obzirom na pristigle ponude, Ministarstvo je zadovoljno ostvarenom kamatom kao i interesom investitora za kupovinu trezorskih zapisa.

Prodati svi ponuđeni trezorski zapisiNa današnjoj aukciji trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine prodati su svi ponuđeni šestomjesečni trezorski zapisi nominalne vrijednosti 20 miliona KM.

Pristiglo je 15 ponuda ukupne vrijednosti 36,69 miliona KM. Prihvaćeno je osam ponuda, što je bilo i dovoljno za prodaju planiranog iznosa emisije trezorskih zapisa koji dospijevaju na naplatu 28. augusta 2012. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog ministarstva finansija.

Trezorski zapisi s rokom dospijeća za 182 dana, na današnjoj aukciji prodati su po godišnjoj kamatnoj stopi od 2,45 posto, što je za 0,14 postotnih bodova više nego na prošloj aukciji koja je održana u novembru 2011. godine.

S obzirom na pristigle ponude, Ministarstvo je zadovoljno ostvarenom kamatom kao i interesom investitora za kupovinu trezorskih zapisa. Sljedeća aukcija trezorskih zapisa planirana je za 27. mart putem aukcijske platforme Sarajevske berze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik